Kirjat Tavoitteet

Sunnuntai

Tämä viikonloppu on ollut melko hyvä. En ole tehnyt oikein mitään erikoista, mutta sitten kuitenkin vaikka mitä. Töitä en ole edes ajatellut, eli sen suhteen tuntuu että paine päässä alkaa hiljalleen helpottaa. 

Perjantaina skippasin bloggaajabileet orastavan flunssan vuoksi, ja perjantai menikin siten ihan vain lepuutellessa. Hyvä veto, sillä tänään orastuksesta ei ole enää tietoakaan. Lauantaina kävimme äänestämässä, kirjastossa sekä ruokakaupassa. Edellinen kauppalista toimi yli odotusten, eli onnistuimme ensimmäistä kertaa ikinä hankkimaan yhdellä kauppareissulla kokonaisen viikon ruoat. So much win! Vuoden kolmannen kauppalistan teko oli jo huomattavasti aiempia vähemmän tuskainen urakka, ja uskon että tällä listalla mennään taas kivasti kokonainen viikko.

Olen muuten myös huomannut, että näiden suunnitelmallisten ruokalistojen arvoksi on sattunut jokaisella kerralla n. sata euroa. Sillä kun syö kaksi ihmistä viikon, niin voi mielestäni jo hurrata! En uskalla edes ajatella miten paljon meillä on mennyt ruokaan rahaa aiemmin, kun olemme vain käyneet vuorotellen kaupassa hakemassa milloin mitäkin. Lisäksi on ollut kiva huomata, että etukäteen suunnittelemalla tulee otettua ruokalistalle paljon sellaista, mitä ei normaalisti tule edes ajatelleeksi. Aiemmassa postauksessa mainitsemani falafelit olivat loistava esimerkki tällaisesta. Tänään aion pyörittää keittiössä pizzeriaa, ja sepäs se vasta onkin ihanaa.

Kirjastossa koin pientä turhautumista, sillä tämän hetken lähikirjastoni on sen verran iso, että sieltä alkaa olla hankala löytää itselle sopivaa luettavaa. Minkäänlaista järkevää luokittelua ei ole, vaan kaikki suomenkieliset ”aikuisten kirjat” ovat yksi ja sama iso osasto. Olen aina ajatellut etten juuri välittäisi luokittelusta, mutta kuitenkin huomasin kaipaavani sellaista. Edellisellä kerralla otin suurimman osan lainakirjoista ”henkilökunta suosittelee” -hyllystä, mutta niistä kirjoista jok’ikinen osoittautui pettymykseksi, joten ohitin koko vaihtoehdon tällä kertaa.

No, turhautuneella etsinnällä löysin kolme kirjaa, jotka vaikuttavat sinänsä mielenkiintoisilta, mutta jotka eivät kuitenkaan saa sormia syyhyämään: Haruki Murakamin Sputnik-rakastettuni, Maija Haaviston Sisimmäinen sekä Peter Høegin Susanin vaikutus. Aloitin Murakamilla, mutta ainakaan toistaiseksi kirja ei ole vielä vienyt mukanaan.

kirjat
Ylipäätään on sellainen fiilis niskassa, että tekisi mieli lukea, muttei oikein tiedä mitä. Tietyllä tavalla taisin jäädä jumiin Carlos Ruiz Zafónin maailmaan, joten ehkä pitäisi etsiä käsiinsä hänen kirjojaan luettavaksi.

Kauppareissun yhteydessä kävin myös kokeilemassa uusia silmälaseja, ja varasinkin näöntarkastuksen heti tälle aamulle. Kehyksistä sai 70 % alennuksen, joten tulin samalla myös tilanneeksi uudet lasit samoin tein. Palvelukin oli sen verran hyvää, että enköhän tule hakeneeksi sieltä toisetkin lasit vielä tämän vuoden aikana.

Tietyllä tavalla tuollainen 70 % alennus tuntuu siinä mielessä arveluttavalta, että väkisinkin tulee miettineeksi kuinka paljon hinnoissa oikein on ilmaa. Nyt sain Dolce&Gabbanoista 175 euron alennuksen, ja lasien loppusumma oli suorastaan mitätön. Ehkä tuossa bisneksessä tili sitten tehdään kehysten sijaan linsseillä? Onneksi tavitsen itse ihan vain perussimppelit yksiteholinssit, joita ei tarvitse edes tuplahioa.

Tämän viikonlopun ainoa merkittävä epäonnistuminen on se, etten ole jaksanut treenata ollenkaan. Hyväntahtoisempi henkilö voisi selittää tämän itselleen sillä, että kun perjantaina oli vähän flunssainen olo. Tämän päivän kondiksen perusteella tuo olisi kuitenkin pahemman luokan itsepetos. Hehes.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply