Kirjat Tavoitteet

Miten menee?

Miten menee? Ihan hyvin, luulisin. Talven pimeys alkaa kohta väistyä, ja yleinen vireystila paranee sitä mukaa kun valoa tulee lisää. Taisin kyntää vähän huomaamattani aallonpohjaa vielä vuodenvaihteessa, vaikka yritinkin pysytellä positiivisena.

Uudenvuodenlupauksista kiinni pitäminen sujuu joten kuten. Luen paljon kirjoja, tässä vaiheessa tätä vuotta olen saanut päätökseen 17 teosta. Olen edellä tavoiteaikataulusta, ja tällä menolla onnistun ylittämään tavoitteen (35 kirjaa) kirkkaasti. Alkuvuodesta koin vielä pienoisia suorituspaineita kirjojen suhteen, mutta pääsin siitä lopulta aika nopeasti yli.

Tuulen varjo

Töitä on paljon, niihin voisi helposti hukuttautua – ja aika usein teenkin niin. Rehellisyyden nimissä, oikea sanamuoto on ”koko ajan”. Olen näet menettänyt kokonaan yhteyden siihen entiseen elämään, mikä minulla joskus oli töiden ulkopuolella. En kuitenkaan oikein osaa surra sitä. Jotain muuta tulee varmasti ennemmin tai myöhemmin tilalle. Siihen asti tekee mieli käpertyä töihin ja kirjoihin. Tietyllä tavalla elämä uraputkessa kyllä tuntuu juuri nyt ihan oikealta.

Toisaalta täytän kesällä 29 vuotta, enkä ole vieläkään toimitusjohtaja. Enkä kirjailija, tai muutenkaan saavuttanut mitään erityisen merkittävää. Yritän olla ajattelematta näitä epäonnistumisina, ja puskea eteenpäin entistä kovemmin.

Tämä toki on ristiriidassa kriittisimmän uudenvuodenlupaukseni kanssa: ”päätinhän” olla tekemättä ylitöitä. Muotoillaan tämä vaikka niin, että tuon lupauksen kanssa on vielä aika lailla tekemistä.

joni jaakkola

Entä treenit? Totuus on, että en oikein jaksaisi urheilla. Ei maistu, tuntuu pahalta, en saa treenin jälkeisestä energiasta kiinni. Erityisesti salitreeni tökkii, mutta muuhun ei ole aikaa. Tekisi mieli juosta ja pyöräillä, mutta ei lumessa ja kylmässä. Kaikesta huolimatta olen käynyt sinnikkäästi uudenvuodenlupaukseni mukaisesti 2-3 kertaa viikossa salilla, mutta odotan kovasti kevättä, jotta voisin tehdä myös jotain muuta.

Töissä meillä alkaa ensi viikolla joogakokeilu, eli muutaman viikon ajan saamme kerran viikossa yhteisen joogatunnin työajalla. Mielenkiintoista nähdä miten se sujuu, en nimittäin ole koskaan kokeillut joogaa, ja olen myös aina pitänyt sitä humpuukina.

kirjat

Ostoslistojen sekä ruokailujen suunnittelu on sujunut paljon odotettua paremmin, eikä siitä ole sen kummempaa raportoitavaa. Myös aamupalan olen muistanut syödä tänä vuonna joka ikinen aamu, ja työpaikkalounaankin melkein joka päivä. Proteiinia olen lisännyt joka aterialle, kuten lupasin. Näiden tapojen opetellun helppous yllätti täysin, ainakin jossain voi siis sanoa onnistuneensa hyvin. Mainittakoon vielä sekin, että olen päässyt irti järkyttävästä riippuvuudestani Coca Colaan, ja sen myötä myös luvattu litra vettä päivässä tuntuu täyttyvän useimpina päivinä, vaikken olekaan jaksanut tätä asiaa erikseen tarkkailla.

Sen sijaan lupaus vähemmästä kahvista on ihan rehellisesti vain unohtunut. Hups. En edes tiedä miksi lupasin sellaista.

Yöunien kanssa on vähän niin ja näin. Nukahtaminen ei ole aivan ongelmatonta, mutta vielä ikävämpi vaiva on keskellä yötä herääminen. Tämä on suoraan yhteydessä ylitöiden määrään, joten yritän purkaa vyyhtiä sieltä käsin.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply